Belföld

Hamis diplomája volt, nyilvánossággal zsarolták – Videóval

Zsarolás miatt indult eljárás két budapesti férfi ellen. A gyanú szerint a páros fülébe jutott, hogy valaki honosítani akarja külföldről származó hamis diplomáját. Tavaly júliusban az egyik zsaroló megkereste őt, az illetékes hatóság vezetőjének adta ki magát és találkozót kért. A következő napokban többször telefonált és pénzt akart kicsikarni azért, hogy mindent elintézzen neki. Megfenyegette, amennyiben nem fizet, úgy nem csak a kérelmét utasítják el, hanem nyilvánosságra hozzák a médián keresztül, hogy diplomája hamis.

A telefonbeszélgetéseket személyes találkozó követte, amelyre mindkét gyanúsított elment. Ekkor újabb fenyegetések hangzottak el, több millió forintot akartak. Áldozatuk vonakodott, ezért a munkahelyén is felhívták őt az egyik napilap főszerkesztőjének nevében, és érdeklődtek. Az illető ekkor tett feljelentést.

A párost idén januárban, szervezett akcióban sikerül elfogni. A nyomozók öt helyszínen foglaltak le mobiltelefonokat, számítástechnikai eszközöket, a két férfit pedig gyanúsítottként hallgatták ki zsarolás miatt.

A bejelentő ellen is eljárás indult, neki közokirat-hamisítás bűntette miatt kell felelnie.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik