Belföld

Nem bűn, hogy megkötözte az óvónő a gyereket

Megkötöztek egy kisfiút az óvodájában, mert rossz­ volt. Az ügyészség szerint lehet, hogy rossz módszerrel, de csak fegyelmeztek,

Előzőleg Józsika szülei feljelentették az óvónőt, de a rendőrség megszüntette az eljárást. A család panaszt emelt, és a minap megkapta az ügyészség elutasító válaszát. A vádhatóság szerint ami történt, az legfeljebb nevelési hiba és nem bűncselekmény – írja a Blikk. Az óvónő lehet, hogy rossz módszert választott, de célja az volt, hogy az óvodai csoportban tartózkodó többi gyermeket megvédje, hiszen feladata  közé tartozik az is, hogy leszerelje a másokat bántó kisgyereket.

Ezen megoldásnak kizárólag nevelési célzata volt, és nem a gyermek megalázása, megszégyenítése, személyi szabadságának tartós korlátozása.

A lapnak az apa azt mondta, nem hagyja ennyiben, további jogi utakat keres. Szerinte úgy állítják be a fiát, mint egy 4 éves bűnözőt, pedig az eset óta Józsikát kell pszichológushoz hordani. Keszei Sándor, a Magyar Szülők Országos Egyesületének elnöke közölte: sajnos több száz hasonlóról hallott már. Ő azt tanácsolja, a szülők az ilyesmit ne hagyják annyiban.

A rendőrség Józsika ügyében nem, de más gyerekekkel kapcsolatban nyomoz kiskorú veszélyeztetése miatt. Azt vizsgálják, az elmúlt években kinek a gyerekét érte bántalmazás a kaskantyúi óvodában.

Mint korábban a megírtuk, a szülők már kivették az óvodából Józsikát, akinek – szerintük – csak az eset óta vannak indokolatlan dühkitörései. Az óvónő szerint azonban már tavaly is viselkedési problémái voltak a kisfiúnak, amit a fejlődési naplóban rögzítettek és a szülőkkel is közöltek. A család azt állította, a kisfiúnak egy vastag zsinórral kötözték össze a kezét és lábát. Az óvónő szerint erről szó sem volt, valóban megkötözte a kisfiú kezét, „de csak két percre, és egy piros fonállal masnira”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik