Belföld

Csemői gyilkosság – Rács mögött a támadók

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a csemői gyilkosság kapcsán meggyanúsított két férfit. A kényszerintézkedésről a Budapest Környéki Törvényszék döntött kedden – közölte a rendőrség.

Az ügyészség délelőtti tájékoztatásából kiderül, az áldozatot csőkulccsal verte halálra egyik támadója, a lábát és fejét ütötte a szerszámmal. Majd átkutatta a házat, végül sorsára hagyta az idős, vérző férfit. Társa eközben kint várt rá.

A nyugdíjas egyedül élt Csemőn, a falu központjában. Napjait megszokott időbeosztás szerint töltötte, ezt figyelte ki a páros, tudták, hogy mikor mit csinál. Mindezt azért, mert egyikük fülébe jutott, hogy van félretett pénze, amit otthon tart.

A páros végül pénzt nem, csupán élelmiszert és egy mobiltelefont zsákmányolt. Egy héten belül elkapták őket. Egyiküket nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, cinkosát pedig felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással gyanúsítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik