Belföld
Zákány, 2015. szeptember 30.
Simicskó István honvédelmi miniszter (b2) és Benkõ Tibor, a honvédvezérkar fõnöke (b) a gyorstelepítésû drótakadálynál a magyar-horvát határon, Zákány és Botovo között 2015. szeptember 29-én.
MTI Fotó: Varga György

Csaknem négymilliárdért túlóráztak a honvédek

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 01. 19. 14:10

A kerítés felhúzása és a határ megerősített védelme dobhatta meg az összeget.

A honvédelmi miniszter a szocialista Harangozó Tamás „Mennyit túlóráztak a Magyar Honvédség katonái és dolgozói 2015-ben?” című kérdésére válaszolt. Simicskó István tudatta, hogy tavaly a Magyar Honvédség katonáinak és dolgozóinak összesen csaknem kétmillió (1.947.774) óra úgynevezett „túlszolgálatot” rendeltek el.

A mellékelt havi bontásból kiderül, hogy a túlórák száma ősszel ugrott meg. Szeptemberben 307 338, októberben 430 213, novemberben 362 085, decemberben 248 533 túlórát teljesítettek a honvédek és a honvédségi dolgozók.

A miniszter ezt külön nem magyarázza el, de a migrációs válság miatt szeptemberben vezényeltek a kerítés építéséhez, majd a határőrizet megerősítéséhez honvédeket a határra. A bontásból az is egyértelműnek tűnik, hogy decemberre – vélhetően a jóval kisebb migrációs nyomás miatt – kevesebb ember kellett már. Simicskó István közölte, hogy a Magyar Honvédség tavaly katonáinak és dolgozóinak 3 milliárd 824 millió 611 ezer 511 forintot fizetett ki „a túlszolgálatok ellentételezésére”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.