Belföld

Civil autóst is megtámadtak a taxisok

Olvasónknak nem tetszett, hogy a taxisok elállják a forgalmat, és ennek hangot adott. Nem kellett volna, sorra nyitották ki a taxisok az autó ajtajait.

Elég parázsra sikerült a hétfő este az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán. Az Uber fuvarmegosztó rendszer ellen tiltakozó taxisok egész nap sávlezárásokkal (sőt, útlezárásokkal) demonstráltak a fuvarjaikat elszipkázó applikáció ellen, de estére bedurvult a dolog.

Miután sehol sem foglalkoztak érdemben a panaszaikkal, a taxisok a rendőrséggel egyeztetve úgy döntöttek, maradnak a helyszínen. Minimális forgalmat este 7 órától átengedtek valamennyi lezárt útszakaszon, és bizony pár uberes autó is betévedt (ezekre kifejezetten vadásztak). Az egyik ilyen esetet fel is vettük videóra.

Közben kaptunk egy e-mailt Kálmán olvasónktól is, aki egy fehér Seattal közlekedett erre, és zavarta őt és utasát, hogy a tüntetés miatt bedugult a főváros. Ők este negyed 8-kor értek a Deák Ferenc tér felől a kereszteződéshez, ahol egy – a forgalmat irányító – rendőr miatt meg kellett állniuk. Itt jött a hiba:

Kiszóltunk az autóból, hogy menjenek dolgozni, nem lehet tőlük egész nap járni az utakat, dugót csinálnak.

Az akció hamar reakciót szült, odajött egy taxis balról, és visszafogott eszmecserét kezdeményezett:

most pofázzá, szájjá ki legyen nagy a pofád!

Ekkor felgyorsultak az események, jobbról 5-6 taxis kezdte nyitni a kocsiajtókat, aminek az odasiető rendőrök vetettek véget. Ők továbbengedték az autót, Kálmánék pedig elhajtottak. Mint írta, féltek, hogy rájuk rontanak, életveszélyben érezték magukat.

Nagyon szomorúan tapasztaltuk hogy az ártatlannak jellemzett taxisok valójában agresszív provokátorok, várták tőlünk a balhés reagálást, de mi kiálltunk magunkért, nem szóltunk vissza.

A szemtanút megkerestük mi is, Kálmán nagyjából ezt a sztorit mondta el telefonon is. “Értem, ha a taxisoknak ez fájdalmat okoz, ez nem az ő hibájuk” – fejezte ki együttérzését az Uberrel hadakozó fuvarosok felé. Ettől függetlenül szerinte az se megoldás, ha kiállnak a busz elé, és nem engedik át a forgalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik