Belföld

Verte, rettegésben tartotta zárkatársait a somogyi rab

Volt, akit edzés gyanánt vert, mások takarítottak helyette, míg akadt olyan is társai között, akinek egész nap mozdulatlanul kellett feküdnie.

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, kényszerítés bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség egy erőszakos többszörös visszaesővel szemben, aki rendszeresen bántalmazta és fenyegette zárkatársait. Fegyházbüntetést indítványoztak vele szemben.

A Somogy Megyei Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint az előzetesben lévő vádlott 2014 májusában szállt rá társaira. Irányítani akart és azt, hogy ne merjenek neki ellentmondani. Leköpte és szidta őket, többüket bántalmazta is. Egyiküket edzés gyanánt ütlegelte, további három társát pedig azért verte, hogy helyette takarítsák a vécét, a mosdót. Egyiküket rávette, hogy naphosszat az ágyon, a fal felé fordulva feküdjön. Csak akkor mert felkelni, amikor agresszív társa sétálni ment.

A vádlott társai holmijait is elvette, például dohányt, ételt szerzett tőlük. Emellett kényszerítette őket, hogy kérjenek rokonaiktól pénzt.

A jelzések alapján végül júniusban egy másik körletben helyezték el, de neki ez nem tetszett. A biztonsági tiszt hiába utasította, hogy menjen be, nem volt hajlandó, mi több azzal fenyegetőzött, hogy megöli őt és a családját is, ha szabadul.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik