Belföld

Horror Százhalombattán – Megölt egy házaspárt, fiuknak a holttestek mellett kellett éjszakáznia

A fiatal előre eltervezte, hogy megöli volt iskolatársai szüleit. Az ügyészség vádat emelt.

Előre kiterveltek, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, kifosztás, aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének – ezért állítanak bíróság elé hamarosan egy fiatalt, aki meggyilkolta volt iskolatársa szüleit 2014 novemberében, majd arra kényszerített egy fiút, hogy a holttestek mellett éjszakázzon.

A vádirat szerint 23 éves fiatal már tini kora óta drogozott. Nem dolgozott, így jövedelme sem volt, családja tartotta el. Óvárosban lakott, ott, ahol az ügy egyik érintettje, egykori iskolatársa, akinek a szüleit is ismerte.

2014 novemberében döntött úgy, hogy végez a szülőkkel. Tervét tett követte: egyik nap a délutáni órákban megjelent a házuknál, és előbb az anyát, majd az apát egy konyhakéssel többször megszúrta. Mindketten meghaltak a helyszínen.

Ezután várt, hogy ismerőse hazaérjen a munkából. Beszélgettek, eközben elmondta neki, hogy megölte a szüleit. Ezt a fiú – ismerve a vádlott drogos múltját – nem vette komolyan, ám amikor belépett az ajtón, megtalálta a holttesteket. A támadó ezután magukra zárta a házat, elvette a kétségbeesett fiú telefonját, kezét, lábát megbilincselte és arra kényszerítette őt, hogy vele maradjon és az éjszakát a házban töltsék. Másnap reggel sétáltak a városban, ahol az egyik pillanatban a vádlott elfutott, majd elfogásáig – pár napig – rokonainál, ismerőseinél bujkált.

A fiatal előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást – tájékoztatott a Pest Megyei Főügyészség pénteken.

Az ügyészség tájékoztatásából nem derül ki, mi áll a kegyetlen bűncselekmény mögött, ám a korábbi sajtóinformációk arról szóltak, hogy a támadót téveszmék gyötörték.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik