Belföld
Budapest, 2013. május 8.
Diákok az írásbeli történelem érettségi vizsga elõtt Budapesten, a Teleki Blanka Közgazdasági Szakközépiskola és Gimnázium tantermében 2013 május 8-án. Reggel nyolc órakor történelembõl középszinten 1296 helyszínen 79 781 vizsgázó, emelt szinten 113 helyszínen 5753 diák kezdte meg az érettségi vizsgát.
MTI Fotó: Beliczay László

Kemény hangon tiltakoznak egy budapesti elitgimnázium tanárai

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 01. 13. 17:06

Korábban beszámoltunk róla, hogy a miskolci Hermann Ottó Gimnázium kétségbeesett hangvételű nyílt levelet tett közzé. Ebben leírták, hogy veszélyben látják az egész oktatási rendszert. Most csatlakozott hozzájuk a XIV. kerület Teleki Blanka Gimnázium is.

Többek között valódi reformokat, a diákok és a tanárok óraszámának csökkentését követelik. Mint írják, a jelenlegi oktatáspolitika fizikailag-idegileg és anyagilag kizsigereli az oktatás-nevelés összes érintettjét.

Szabad tankönyvválasztást, a mindennapos testnevelés feltételeinek biztosítását és oktatás finanszírozásának európai átlaghoz való igazítását is szorgalmazzák.

Követeljük az iskolák gazdasági önállóságának és az intézményvezetők igazgatói jogköreinek visszaállítását, a KLIK megszüntetését!

Pénzügyi követeléseik is vannak:

Követeljük a tanárellenes, 40-60%-os fizetésemelésekről szóló, a közvéleményt félrevezető bejelentések leállítását. A több évtizede pályán lévő kollégák bére néhány ezer forinttal, vagy egyáltalán nem növekedett a pályamodell bevezetése óta.
Követeljük a túlmunka díjazásának visszaállítását!
Követeljük az oktatás teljes dolgozói körének a bérrendezését : a pedagógusok munkáját segítő iskolatitkároknak, rendszergazdáknak, az iskolák működését biztosító karbantartóknak, takarítóknak.

Végül pedig kifejezték szolidaritásukat az egészségügyi dolgozókkal.

A nyitóképen éppen érettségiznek a Teleki Blanka Gimnáziumban, MTI / Beliczay László

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Female clothes on clothing rack. Pastel colors
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.