Belföld

Az Együtt vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Orbán Ráhel és férje ellen

tiborcz-istvan(960x640).jpg (Array)
tiborcz-istvan(960x640).jpg (Array)

Az Együtt vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Tiborcz István és Orbán Ráhel ellen, hogy kiderüljön, miből szerezhették meg a turai kastélyt– kezdi pénteken kiadott közleményét az Együtt. A párt szerint a miniszterelnök veje azért rejti vagyonát a nyilvánosság elől, mert így nem kell megmondania, honnan szerezte azt.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, egy titokzatos cég tavaly decemberben, 200 millió forintért vette meg a Schossberger bárói család turai kastélyát  Az esetet a 444.hu írta meg, a párt szerint a portál birtokában lévő bizonyítékok, így egy illetékbefizetési igazolás és több személyi összefonódás arra enged következtetni, hogy az üzlet mögött Tiborcz István áll.

Az Együtt szerint itt arról van szó, hogy a magyar adófizetői és uniós támogatási pénzekből meggazdagodott Tiborcz István strómanokon keresztül szerzett meg egy nagyértékű kastélyt, méghozzá áron alul. Felesége apjához, Orbán Viktor miniszterelnökhöz hasonlóan ő is titkolja a vagyonát a nyilvánosság elől, hiszen ha nem tenné, meg kellene mondania, honnan szerezte azt.

Az Együtt felszólítja Tiborcz Istvánt, a miniszterelnök vejét, hogy álljon a nyilvánosság elé, és számoljon el a vagyonával! Azért, hogy ezt megkönnyítsük, a mai napon vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezünk ellene és felesége, Orbán Ráhel ellen is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik