Belföld

Lefeküdt az 52-es főútra, meghalt miatta egy fiatal

Miután két jármű karambolozott miatta, felállt és elsétált.

Emberölés vétség, súlyos testi sértés vétség, segítségnyújtás elmulasztása – emiatt folyt eljárást egy 50 éves férfi ellen, aki halálos balesetet okozott az 52-es főúton tavaly januárban. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr főkapitányság csütörtökön közölte: lezárták a nyomozást, az ügy iratai már az illetékes ügyészségen vannak.

A rendőrség adatai szerint a férfi január 14-én láthatósági mellény nélkül, sötét ruhában feküdt el keresztben az 52-esen. Egy teherautó közeledett felé, Solt felől Kecskemét irányába haladt, amikor a sofőr észrevette őt. Elrántotta a kormányt, és bár nem gázolta el, karambolozott egy szemből érkező kocsival. Az autót egy 24 éves fiatalember vezette, aki a helyszínen meghalt, míg vele egy idős utastársa – egy lány – súlyos állapotban került kórházba.

A baleset felelőse ezután egyszerűen elhagyta a helyszínt.

úttestre feküdt
Fotó: police.hu

Az igazságügyi és műszaki szakértői vélemények szerint mindkét jármű megengedett sebességhatár alatt közlekedett, az utasok bekötötték magukat, a teherautó sofőrje az úton fekvő férfit féktávolságon belül észlelte, nem láthatta volna meg előbb.

úttestre feküdt 3
Fotó: police.hu

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik