Belföld

Bement a városba, lelőtték az agresszív vaddisznót

vaddiszno(210x140).jpg (Array)
vaddiszno(210x140).jpg (Array)
Nem a vadasparkból szökött meg, a határból ment be a városba.

Hatvanban szerdán indult hajsza a vadállat befogására, akkor nem találták. A Hatvani Hírlap szerint a helyiek az egyik közösségi oldalon azt írták, a vaddisznó nagyon barátságos volt, a gyerekek meg is simogatták. Sokan azt gondolták, hogy a vadasparkból szökött meg, de ezt cáfolták.

Tímár Dávid, a Vadaspark vezetője a heol.hu-nak azt mondta: ők reggel látták, hogy bement a vaddisznó a kerékpáros kalandparkba, majd onnan a főútra. Autóval követte, óvatosan visszaterelte a Vadaspark irányába. A vaddisznó ekkor már egyre agresszívebb volt. Bement a kórház mögötti játszótérre, egyre vadabbul viselkedett.

A vadaspark munkatársai, a közterület felügyelők igyekeztek mielőbb befogni, hálóval is próbálkoztak, de a vaddisznó átszakította a hálót. Ekkor már meg sem tudták közelíteni. A kórház melletti lakóparkba ment, onnan próbálták kiterelni a határba. Értesítették a lőrinci és a boldogi vadásztársaságot, végül a boldogi vadászterületen lőtték agyon a megvadult jószágot – mondta Tímár Dávid a helyi hírportálnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik