Belföld

Szexet ígért, de harmincszor szúrt a zuglói nő gyilkosa

Sokkoló részletekre derült fény.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt állítanak hamarosan bíróság elé egy férfit, aki a vád szerint megölt egy nőt 2014 őszén Zuglóban. A tárgyalást előzetes letartóztatásban várja, életfogytig tartó szabadságvesztést indítványoztak vele szemben.

Korábban annyit lehetett tudni, hogy a férfi az interneten ismerkedett meg áldozatával, akivel azért végzett, mert pénzt akart szerezni. A 47 éves asszony holttestére Kalapács utcai otthonában találtak rá.

A Fővárosi Főügyészség szerdai közleményében számos részletet közölt a hidegvérű gyilkosságról. Eszerint a férfi termékértékesítőként dolgozott egy cégnél, de hiába volt állása és rendszeres keresete, anyagi gondjai akadtak, ezért úgy döntött, “szexuális kapcsolat ürügyén” felkeres egy nőt, majd megszerzi a pénzét. A kapcsolatot – ahogy azt írtuk is – az interneten vette fel áldozatával.

A férfi szeptember 11-én, a délelőtti órákban felhívta a nőt, és délutánra már meg is beszélték a találkát. A támadó kalapáccsal a zsebében érkezett az asszony lakásához. Amint áldozata beengedte, nekiesett a szerszámmal és többször, nagy erővel megütötte a fején. Ezután kiment a konyhába, felkapott egy kést és több mint harmincszor megszúrta őt, majd a lakásban talált pénzzel és értékekkel elmenekült.

Az ügyészség tájékoztatásából kiderül az is, hogy a férfi korábban is követett el azért bűncselekményt, hogy pénzt szerezzen. 2014 nyarán a munkája révén megismert egy 86 éves asszonyt, majd kirabolta őt II. kerületi lakásán. Ököllel ütötte a nyugdíjast, lehúzta az ujján lévő gyűrűt és elvette a pénzét.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik