Belföld

BKV: a hegyvidéki járatokon van téli abroncs, a többi busz négyévszakos gumikkal közlekedik

A BKV hegyvidéki járatait téli gumikkal szerelték fel, míg a többi vonalon négyévszakos gumikkal közlekednek a buszok – nyilatkozta a fővárosi közlekedési cég vezérigazgatója a Népszabadság szerdai számában.

Bolla Tibor kifejtette: egyrészt azért nincs minden járaton téli gumi, mert nem minden típusra gyártanak, másrészt egy csuklós busz téli abroncsgarnitúrája 800-900 ezer forint, és több száz ilyen busz jár a fővárosban.

A vezérigazgató a lapnak megerősítette a korábbi sajtóinformációkat, miszerint utasbiztonsági okból leállították az 1-es villamos mozgólépcsőit és liftjeit. Magyarázata szerint a vonal új távfelügyeleti rendszere még nem készült el, ellenőrizetlenül pedig nem működtethetik a berendezéseket.

A mozgólépcsőket eddig felügyelő biztonsági őröket nem a BKV, hanem a Budapesti Közlekedési Központ foglalkoztatja. A BKV vezetője nem tudja, hogy az őröket “finanszírozási nehézségek” miatt rendelték-e vissza. Az Index kedden azt írta, hogy a mozgólépcsőket felügyelő biztonsági őrök bérére nem jut pénz, ezért állították le a mozgólépcsőket – nincs aki vigyázzon rájuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik