Belföld

Összeverték az autóst, miután elgázolt egy kamaszt Szabadszálláson

Három kamaszt állítanak bíróság elé hamarosan, akik tavaly januárban megvertek egy autóst Szabadszálláson, miután egyiküket véletlenül elütötte. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kedden közölte: garázdaság és könnyű testi sértés miatt emeltek vádat az ügyben.

 A vádirat szerint a baleset egy kereszteződésben történt, a sofőr egy 17 éves fiút – az ügy másodrendű vádlottját – sodorta el. A tinédzsernek nem esett baja, azonnal felállt a földről.

A történtek után két – 16 és 17 éves – társával együtt nekiestek az autósnak, kiabáltak vele majd ököllel ütlegelték. A sofőr menekülni próbált, de a fiatalok utánamentek, az elütött fiúnak ekkor sikerült oldalba rúgnia. Ezután a társaság legfiatalabb tagja következett, ő kétszer fejbe ütötte, majd ő is belerúgott. Az autó sem “úszta meg”, egyikük letörte a visszapillantó tükröt.

A sofőr többszörös zúzódását szenvedett az arcán, illetve a rúgások miatt a csípőjén. Az egyébként büntetlen előéletű fiatalok ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság dönt majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik