Belföld

Hóra várt? Most figyeljen!

Hopehely(210x140).jpg (hópehely, hó, hópihe, )
Hopehely(210x140).jpg (hópehely, hó, hópihe, )

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (MET) előrejelzése szerint szombaton az északkeleti megyék kivételével – ahol több órára kisüt a nap – erősen felhős vagy borult idő várható. Napközben elvétve számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra, majd estétől délnyugaton egyre több helyen eshet a hó. Többfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként meg is erősödik a keleti, délkeleti szél, így a Dráva mentén gyenge hófúvás is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között várható. Késő este -1, -10 fok közé csökken a hőmérséklet, északkeleten lesz a hidegebb.

Figyelmeztetés

A Dunántúlon és a középső országrészben kialakulhat időszakos, gyenge intenzitású havazás (lepel-1, 2 cm) a déli órákig.

Késő délutántól, estétől az ország délnyugati területein megvastagszik a felhőzet és éjfélig 5 cm hó hullhat. Az élénk, időnként erős szél kissé hordhatja a frissen lehullott havat a délnyugati határ mentén, ezért a MET január másodika éjfélig figyelmeztetést adott ki hófúvás és havazás miatt Baranya, Somogy és Zala megyékre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik