Belföld

Kormánybiztossal zúzatná a parlagfüvet az ombudsman

parlagfu(210x140).jpg (Array)
parlagfu(210x140).jpg (Array)
Az önkormányzatok már figyelnek, de a magánemberek még mindig beletojnak, hogy milliónyi embernek katasztrófa a szeptember a parlagfű miatt.

Változtatásokra, új eszközök bevetésére van szükség a parlagfű elleni hatékonyabb védekezésért, ezért Székely László ombudsman és munkatársai azt javasolják, hogy a munka koordinálására nevezzenek ki kormánybiztost – írta szerdán a Magyar Nemzet.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala megvizsgálta a parlagfű elleni védekezési akcióterv végrehajtását. A napokban kiadott jelentés szerint mivel a parlagfű virágzása alatt nem csökkent a pollenmennyiség,

a probléma hatékony kezelésére az intézkedések nem tűnnek elegendőnek.

Az ombudsman hivatalának beszámolója az előrelépések között számolt be arról, hogy jól működik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján indított parlagfű-bejelentő rendszer.

A jelentés azt is megállapította, hogy az önkormányzatok megtisztítják területeiket, a fő gondot a magántulajdonban lévő telkek okozzák. Székely a hatékony védekezés érdekében ezért kormánybiztos kinevezését ajánlotta – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik