Belföld

Apagyilkos szúrta halálra a 22 éves nyáregyházi polgárőrt

Nemrég szabadult a börtönből Sz. Béla, aki egy csavarhúzóval szíven szúrta a 22 éves polgárőr H. Dávidot Nyáregyházán – tudta meg a Bors. Ahogyan arról a 24.hu is beszámolt, a fiatal polgárőrt hétfőre virradóra gyilkolták meg, a rendőrség nem sokkal az eset után egy 39 éves férfit fogott el, akit a Monori Rendőrkapitányságon állítottak elő.

A lap információi szerint H. Dávid évek óta kivette részét a közösségi életből: önkéntes tűzoltóként és polgárőrként is dolgozott, ő volt a focipálya gondnoka is. Vasárnap éjszaka egy rokona 40. születésnapját ünnepelték a település központjában lévő Barbár kocsmában. A lap úgy tudja, hogy a szórakozóhelyen, ahol Dávid és barátai buliztak, egyszer csak megjelent Sz. Béla és belekötött a társaságba. Hogy ki ütött először, azt egyelőre nem lehet tudni, többen is összeverekedtek. A vita az utcán is folytatódott, a polgárőr valamiért Sz. Béla után rohant, aki egyszer csak megfordul és szíven szúrta a fiatalt.

Az önkéntes tűzoltó az utcasarkon esett össze, életét a mentők már nem tudták megmenteni. Asz. Béla megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a rendőrök gyorsan elfogták. Sz. Béla három hónapja szabadult a börtönből, ahol azért töltött el hosszú éveket, mert halálra szúrta édesapját. A településen többen arról beszélnek, hogy bosszú állhat a gyilkosság hátterében. Dávid édesanyja szerint fiát nemrégiben megfenyegette egy pilisi banda: megölik, mert leleplezett valamilyen stiklit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik