Belföld

Az Ákos-bojkott margójára: Bayer miatt ezért Orbán Grószhoz hasonlította Gyurcsányt

A Fidesz elnöke – még éppen ellenzékben – a Magyar Hírlap elleni bojkottról – amit Gyurcsány Ferenc kormányfőként kezdeményezett Bayer Zsolt egyik cikke miatt – azt mondta: deja vu érzése van.

Időutazásban vagyunk. Ha nem lett volna ott a közlemény alján a mostani miniszterelnök neve, azt hittem volna Grósz Károly adta ki.

Orbán Viktor – az orbanviktor.hu szerint – ezt mondta azt követően, hogy hat éve Sólyom László köztársasági elnökkel tárgyalt. Akkor jelezte, ha valakinek ma Magyarországon valakivel szemben vélt vagy valós sérelmei vannak, a jogrendszer leírja, mit kell tennie.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök döntése ellen egyébként, amivel a Magyar Hírlap előfizetési, hirdetési, reklámozási bojkottjára szólította fel az állami vállalatokat, intézményeket, akkor tüntettek. Stefka István akkori főszerkesztő “rákosista húzásnak” nevezte a  bojkott-felhívást. Hat év után most, a kormány bojkottot hirdetett a Telekom ellen, amiért nem szponzorálja Ákost.

Ehhez vélhetően ugyanakkor jóval kevesebb köze van az államnak, mint ahhoz, hogy cégei hirdettek-e Széles Gábor lapjában. A multi a Kossuth-díjas énekesről ugyanis egyszerűen úgy véli, nem használ a cég imázsának. Ha ez valóban sérti az Alaptörvényt, akkor ennek szellemében, a kormány tagjainak nem szabad tovább bojkottálniuk Simicska Lajos médiabirodalmát, az állami cégeknek szponzorálniuk is kell azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik