Belföld

Végigfosztogatta a hazai élményfürdőket a bűnbanda

Öltözőszekrényeket  kifosztó három tolvaj és egy orgazda ellen emelt vádat az ügyészség Bács-Kiskun megyében. Mindannyian büntetett előéletűek, ráadásul próbaidejük alatt követték el a bűncselekményeket. Börtönbüntetést indítványoztak velük szemben illetve, hogy korábban kiszabott büntetésüket is le kelljen ülniük.

A két ötvenes éveiben járó férfi  illetve 51 éves női társuk 2013 májusában döntött úgy, hogy élményfürdők öltözőit törik fel az ország több pontján. Mindig Budapestről indultak, a nő vezetett, majd amikor megérkeztek a kiszemelt helyszínre, egyik társával bement a fürdőbe, ahol kifigyelték, melyik szekrényekbe kerülnek értékesebb holmik. Harmadik társuk egyedül érkezett.

A két férfi végül együtt ment oda a kiválasztott szekrényekhez, egyikük felfeszítette, cinkosa pedig táskába pakolta a zsákmányt. A nő eközben figyelte, hogy jön-e valaki. Miután végeztek, külön-külön hagyták el a fürdőt és az orgazdához hajtottak. Neki adták el az órákat, műszaki cikkeket. Amire nem volt szükségük, egyszerűen kihajították az autóból.

A társaság mobiltelefonokat, pénztárcákat, karórákat, laptopot, de volt, hogy még farmernadrágot vagy lottószelvényt is magával vitt. A bűnbanda 2013 májusa és októbere között összesen 16 városban, egyebek mellett Kecskeméten, Sárváron, Hévízen, Gyulán, Szegeden, Cserkeszőlőn csapott le 19 alkalommal. Volt olyan fürdő, ahová néhány hét elteltével visszatértek és újból fosztogattak. Egy-egy helyszínen legalább szekrényt  sikerült
feltörniük, de előfordult, hogy nyolc szekrényt is kirámoltak. Kilencvenöt embert rövidítettek meg 6,8 millió forintnyi értékkel, míg a fürdőknek a rongálással  további egymillió forint kárt okoztak. A budapesti orgazda a bandától 3,4 millió forint értékű holmit vásárolt meg úgy, hogy tudta, milyen úton szerezték portékájukat.

A nőnek lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt is felelnie kell, ugyanis a lakásán találtak a rendőrök egy légpuskát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik