Belföld

A legnagyobb magyar magánegyetem lesz jövőre a Metropolitan

Nem csak egy sikeres névváltáson esett át Magyarország legnagyobb magánfőiskolája, de január 1-től státusza is megváltozik: a BKF-ből lett Metropolitan elnyerte az egyetemi rangot. A változás az intézmény jelenlegi és jövőbeli hallgatói számára csak előnyökkel jár, a gyakorlatorientált és a piaci trendeket követő szemlélet továbbra is megmarad, a Metropolitanen kapott diploma értéke pedig a hazai és nemzetközi piacokon is nő.

Minden feltételnek megfelelt, ezért az Országgyűlés decemberi határozata szerint 2016. január 1-től a Metropolitan Főiskola egyetemként folytathatja tevékenységét. A ranggal az intézményben végzett diákok diplomájának piaci értéke nő, az iskola számára pedig számos nemzetközi lehetőség nyílik meg. Az egyetemi rang segíti a Magyarországon kívüli terjeszkedést a Metropolitan számára, emellett a külföldi hallgatók számának emelkedésére is számít a főiskola.

A diákok számára jó hír, hogy a Metropolitan alkalmazott tudományok egyetemeként továbbra is gyakorlati, azonnal használható tudást ad, az új rang az intézmény munkájának és a képzések minőségének elismerése, oktatási szemléletében viszont nem hoz változást.

A Metropolitan Egyetem a legnagyobb magyarországi magánegyetemként várja magyar és egyre növekvő számban külföldi hallgatóit is. Több mint 90 alap- és mesterképzést, felsőoktatási szakképzést és szakirányú továbbképzési lehetőséget (többek között Executive MBA-képzéseket) kínál a felsőoktatási intézmény.

A Főiskolán szeptemberben már történt egy nagy váltás, a BKF helyett Metropolitan nevet választotta magának az intézmény. A megújulásra azért volt szükség, mert a régi név már nem fedte le a főiskola képzéseinek sokoldalúságát és azt a fejlődést, amelynek során mind a magyar, mind a nemzetközi piac jelentős szereplőjévé vált az intézmény.

A Budapesti Metropolitan Főiskola

Magyarország legnagyobb magánkézben lévő főiskolája. Az intézményben 2 karon, 4 fő képzési területen – kommunikáció, üzlet, turizmus és művészet – folyik képzés, alap- és mesterfokon, illetve másoddiplomás képzési szinten. A főiskolának jelenleg közel 7000 hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen, a Metropolitan Regionális Tudásközpontjában is részt vehetnek az oktatásban. A Metropolitan 91 külföldi intézménnyel tart fent partneri kapcsolatot 27 országban több
mint 300 ösztöndíjas helyet kínálva – többek között Egyesült Királysággal, az Egyesült Államokkal, illetve Kínával is. Képességfejlesztő tréningrendszere egyedülálló itthon. Az intézmény 2001 óta meghatározó és folyamatosan növekvő szereplője a hazai felsőoktatásnak. Tevékenysége elismeréseként 2011-ben és 2012-ben is elnyerte a Superbrands védjegyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik