Belföld

Golfütős őrjöngő üldözött egy autóst az 1-esen – Fotókkal

Az agresszív Mercis – akit végül Ausztriában kaptak el - nem egy sofőrbe kötött bele. Meg is magyarázta, miért.

Ausztriában fogták el a rendőrök azt a férfit, aki üldözőbe vett egy autóst az 1-esen. A két autós vasárnap a főút Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom közötti szakaszán „találkozott”. A gyanúsított megelőzött egy szabályosan közlekedő kocsit, ám miután a manővert befejezte – nem tudni miért – keresztbe fordult az úton, megállásra kényszerítve ezzel a másik sofőrt. A Mercis kiszállt, tette mindezt golfütővel a kezében és elindult az autós felé. A volán mögött ülő férfi ettől megijedt, megfordult és elindult Mosonmagyaróvár felé, ám az agresszív sofőr üldözőbe vette és többször próbálta megállásra bírni. Csak fékezéssel és többszöri irányváltoztatással tudta elkerülni az ütközést. „Ellenfele” egészen addig nem állt le, míg a határ közelében sikerült érintőlegesen nekimennie.

golfütős autós2
Fotó: police.hu

Az érintett autós bejelentést tett, a rendőrök pedig Hegyeshalomnál, a Fő úton kiszúrták a Mercedest. A kocsi mellett egy őrjöngő férfit láttak, aki kezében egy golfütőt tartott és a mellette haladó járművek felé suhintott vele. Ám amint meglátta az egyenruhásokat, bepattant autójába és elszáguldott Ausztria felé. Sikerült ugyan elhagynia az országot, de Nickelsdorfnál, a B10-es számú út melleti parkolóban az időközben értesített osztrák rendőrök elkapták.

A 39 éves máriakálnoki férfit – közúti veszélyeztetés bűntette és garázdaság vétsége miatt – őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A sofőr mindent beismert, ámokfutását azzal magyarázta, hogy családi problémái vannak – derül ki a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatásából.

golfütős autós
Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik