Belföld

Drogot és fegyvereket találtak két fiatalnál Nógrádban – Videóval

A rendőrök még kedd délelőtt, egy ipolyszögi parkolóban ellenőrizték egy külföldi rendszámú kocsit és utasait, egy 28 éves szlovák fiatalembert és egy 20 éves lányt.  Utóbbi táskájában olyan iratokat találtak, amelyek körözés alatt állnak, illetve némi fehér kristályos anyagot. Ebből akadt a sofőr holmijai közt is 25,6 gramm, plusz némi kapszula és tabletta.

A nyomozók házkutatást tartottak az autósnál, ahol további drog került elő, illetve több fegyver, amelyeknek szakértői vizsgálata folyamatban van. Egy biztos, a pisztolyok tartásához nem volt engedélye.

Az előzetes szakértői vélemény alapján a lefoglalt növényi törmelék és fehér színű kristályos anyag kábítószernek minősül, amelyek hatóanyag-tartalma meghaladja a csekély mennyiség felső határát.

A lányról kiderült, hogy hamis adatokat diktált be a rendőröknek, a szlovák rendőrök ugyanis körözik. Ellene közokirat-hamisítás bűntette és kábítószer-birtoklás vétsége miatt indult eljárás, míg társának kábítószer-birtoklás és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt kell felelnie. Jelenleg mindketten előzetesben vannak.

Olvasói sztorik