Belföld

Nyomoz az NNI a szegedi parkolóbérletek ügyében

Nyomozást folytat a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) folytatja a Szegeden kiosztott parkolóbérletek ügyében – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője csütörtök az MTI megkeresésére. Nagy Andrea hozzátette: az ügyről az ügyészség nem rendelkezik több információval. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pedig későbbre ígért tájékoztatást.

A Magyar Idők csütörtökön írt arról, hogy ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés miatt folyik eljárás a Szegeden 2008 és 2012 között ingyenesen kiosztott több mint háromszáz parkolóbérlet ügyében. A lap számításai szerint a bérletek összértéke elérheti a 100 millió forintot.

Vécsey Ágnes, az önkormányzat szóvivője csütörtökön az MTI-vel azt közölte: Szegeden a jelenleg is hatályos helyi rendeletnek megfelelően osztottak parkolóbérleteket. Az önkormányzat közleménye szerint Szegeden két évtizede gyakorlat – a jelenleg is hatályos közgyűlési rendelettel egyezően -, hogy kedvezményes parkolási bérlettel segítik, pártállástól függetlenül, a városért dolgozó országgyűlési és önkormányzati képviselők, valamint egyes állami szervek munkáját. A rendeletben a jogosultak köre és létszáma szigorúan szabályozott, ami szűkebb, mint más városokban.

Az elmúlt években jóval több fideszes önkormányzati és országgyűlési képviselő kapott bérletet, mint szocialista – írta a szóvivő, hozzátéve: a polgármester és a városvezetés egyetlen tagjával szemben sem indult rendőrségi eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik