Belföld

Késes támadók a 99-es buszon

Inzultálták az utasokat, egyikükre rá is támadtak. Amikor leszállt, követni kezdték. Két fiatalt a háromból elfogtak, de szabadon engedték őket kihallgatásuk után.

Rátámadtak egy utasra vasárnap a 99-es buszon. Hárman szálltak fel – egy 23 és egy 24 éves fiatal valamint ismeretlen társuk – a XIX. kerületi Zoltán utcánál, és inzultálni kezdték az ott lévőket. Egy utas rájuk szólt, ekkor az egyik kötekedő kést rántott és sarokba szorította, társa pedig megverte. A bántalmazott utas a Mátyás király úton leszállt, de a társaság követte, ezért leszaladt a metróaluljáróba, ahol eldobta a táskáját és elmenekült. A trió tagjai felvették azt és elmentek.

Két támadót még aznap azonosítottak és az esti órákban elfogták őket: egyiküket a Kőér utcai, míg cinkosát a Kőrösi Csoma Sándor úti lakásából állították elő. Harmadik társukat egyelőre keresik.

Velük szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – folyik eljárás felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik