Belföld

Gyerekek vertek össze hajléktalanokat Debrecenben

Három embert bántalmaztak, egyiküknek életveszélyes, míg társának súlyos sérüléseket okoztak. A rendőrök egy 13 éves fiút és egy 12 éves lányt fogtak el, valamint két kamasz társukat.

Egy nő tett bejelentést még hétfő este, hogy Debrecenben, a Jerikó utcában négy fiatal leütött egy férfit, aki ott fekszik a földön. A járőrök már csak a bántalmazás nyomait találták meg és keresni kezdték a hajléktalant. Időközben újabb hívás futott be a rendőrségre: mint kiderült, a férfi – akihez mentőt kellett hívni – bement a tűzoltóság épületébe és ott kért segítséget. Azt mondta az egyenruhásoknak: két társát is megverték, egyiküktől elvették az óráját.

A rendőrök a másik két sérült, fedél nélküli férfit a Lehel utcán megtalálták és mentőt hívtak hozzájuk. Ők szintén kórházba kerültek. A nyomozók rövid időn belül azonosították és a városban elfogták a támadókat: egy 16 és egy 13 éves debreceni és egy 18 éves újlétai fiút, valamint egy 12 éves debreceni lányt. Gyanúsítottként hallgatták ki őket, de csak egyikük került őrizetbe: a 16 éves kamasz. Esetében előzetes letartóztatást is kezdeményeztek, majd őrizetbe vették. A nyomozóhatóság kezdeményezi a 16 éves helyi lakos előzetes letartóztatását.

A társaság tagjai ellen életveszélyt okozó  és súlyos testi sértés bűntette, valamint rablás miatt indult eljárás – tájékoztatott csütörtökön a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik