Belföld

Brutálisan megverték a juhászt, mert azt hitték lopott – Hat év járt érte

24.hu
24.hu

2015. 12. 09. 15:03

A férfinak meztelenre kellett vetkőzni, így vonszolták a hajánál fogva a földön több száz méteren. Ezután hurkot kötöttek a nyakára.

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy solti férfit, aki társaival 2012-ben súlyosan bántalmazta egy juhászként dolgozó ismerősét, mert -tévesen – azt feltételezte róla, hogy ő lopta el a családja traktorját. A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés és önbíráskodás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, a bántalmazásban aktívan közreműködő kollégája négy és fél évet kapott, míg harmadik tárukat másfél év, a végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélték.

Az elsőrendű vádlott 2012. augusztus 2-án este kivitte a családi tulajdonban lévő traktort az általuk bérelt lucernásba, hogy ott másnap korán elkezdjen dolgozni. Hajnalban azonban már nem találta ott a munkagépet. Feljelentést tett, de maga is megpróbált információkat szerezni ismerőseitől arról, hogy tudnak-e valamit a lopásról. Mivel birkanyomokat látott a környéken, arról is kérdezősködött, hogy a juhásznak köze lehet-e a lopáshoz.

A keresésbe bekapcsolódott a vádlott kollégája is, akivel meglátták a birkanyájat őrző férfit. Odamentek hozzá, felelősségre vonták, hogy mondja el, kik a társai, kik lopták el a traktort és hol van a munkagép. A juhász mobiltelefonját követelték, hogy a hívásait ellenőrizni tudják. Neki azonban nem volt köze a traktor eltűnéséhez. Faggatás közben bántalmazták: meztelenre kellett vetkőznie, majd a hajánál fogva vonszolták több száz méteren keresztül.

Időközben a helyszínre érkezett harmadik társuk, akinek a kocsijából előkerült egy vastag kötél. Ebből az elsőrendű vádlott hurkot készített, amelyet – akasztást imitálva – a földön ülő férfi nyakába tett. Miután nem sikerült vallomást kicsikarniuk, sorsára hagyták a férfit, aki ekkor már lábra sem tudott állni. A földön csúszva próbált eljutni a közeli majorba, este ott találtak rá. Kórházba vitték, ahol az életveszélyes sérüléseit ellátták.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young man with hands clasped together
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.