Belföld

Végre megkapták a tanárok a novemberi fizetésüket

Jelentős késéssel ugyan, de úgy tűnik, megkapták fizetésüket a közszféra dolgozói, írja a hvg.hu, akiknél több pedagógus is jelezte a pénz megérkezését. De arra nem kaptak magyarázatot, miért késett négy napot a fizetés.

A múlt heti csúszást az utolsó pillanatban közölték velük, mint ahogy 900 ezer közalkalmazottal is ez történt.

A csütörtöki Kormányinfón Lázár János az esettel kapcsolatban úgy fogalmazott, technikai probléma történt, mert a Magyar Államkincsár nem tudott időben átállni az új, úgynevezett KIRA rendszerre. Később az államkincstár közölte, nem is miattuk történt a késés.

Arról már írtunk korábban, az utcai demonstrációtól, de akár a sztrájktól sem riad vissza a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek kongresszusa megállapította, hogy a köznevelés rendszerének működését számos kérdésben újra kell gondolni, mert az állami fenntartás jelenlegi formájában nem garantálja a zavartalan működést.

A pedagógusok foglalkoztatásának új rendje átláthatatlanná tette a munkavégzést. A kongresszus azonnali tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal a sürgős, nem halasztható korrekciók végrehajtására, hogy tavasszal óriási sztrájk jöhet, a Pedagógusok Szakszervezetének kongresszusa elsöprő többséggel döntött így.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik