Belföld

Damu: “Politikai erők tették lehetővé, hogy Palácsik legyen az áldozat”

“Ez egy korrupt ország. Aki mást mond, az hazudik” – összegzett többek közt a börtönviselt színész azon a sajtótájékoztatón, melyet új könyve bemutatója alkalmából rendeztek. Damu Roland nem fogta vissza magát, és kijelentette például azt is, Vajna Timit – vagy ahogy ő következetesen nevezi, Palácsik Tímeát – komoly politikai erők mentették meg attól, hogy ne kerüljön évekre börtönbe.

Valamit nem szabad elfelejteni. 2011-ben Palácsik Tímeát jogerősen embercsempészetért elítélték, és kapott két év próbára bocsátást. Ellenem ezt a hamis vádat ez idő alatt követte el. Semmi más nem történt, vannak nagy hatalmú emberek, akik azt mondták: ki kerüljön börtönbe? Az én drága menyasszonyom vagy a Damu Roland, aki egy tucatszínész….

Természetesen azok az emberek kiálltak Palácsik Tímeáért. Ha nem tették volna, bebizonyosodik az én ártatlanságom, akkor megáll a hamis vád, és akkor Palácsik Tímeának a két év próbára bocsátását újra kellett volna tárgyalni; és azt gondolom, komoly börtönévekre számíthatott volna, ha nem ő kerül ki ebből győztesen. Azt gondolom, hogy megvoltak azok a politikai források és erők a háttérben, amik lehetővé tették, hogy ő legyen az áldozat”

– mondta el Damu, aki azt azért kijelentette, neki semmi köze nincs Andy Vajna felelős kormánybiztoshoz, nem is szeretne beszélni róla, pláne nem a “bajuszát húzogatni”.

Kirohanása után a színész várandós felesége alkoholfüggőségéről is beszélt. Elmondta, hogy az asszony jelenleg már kezelés alatt áll, és ő mindent megtesz annak érdekében, hogy sikerüljön kigyógyulnia szenvedélybetegségéből, és kér mindenkit, hogy tiszteljék a nőt és a kismamát a párjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik