Belföld

Baltával és késsel akart ölni a zavart debreceni nő

Hamarosan bíróság elé állítanak egy debreceni nőt, aki áprilisban baltával és késsel támadt rá élettársára a közösen bérelt házukban. Emberölés kísérlete és súlyos testi sértés kísérlete miatt kell felelnie. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség pénteken közölte: vádat emeltek az ügyben.

Az érintettek hosszú ideje éltek élettársi kapcsolatban, mindketten rendszeresen ittak.  Emiatt, valamint az egyre nehezebb anyagi körülményeik miatt gyakran összevesztek. Az asszony mindemellett “kóros elmeállapotú”, ami viselkedését egyre inkább kiszámíthatatlanná tette.

2015. április 11-én este ismét hajba kaptak valamin. Mindketten ittak, a nő pedig kötekedni kezdett. Veszekedés robbant ki köztük, amelynek az lett a vége, hogy felkapott egy baltát, és meg akarta ütni élettársa fejét és arcát. A férfi jobb kézzel hárított, így végül könnyű sérülésekkel megúszta.

De nem ez volt az asszony egyetlen támadása: párja május 31-én a kora délelőtti órákban érkezett haza a vásárlásból, majd közölte, hogy elmegy tusolni. Ekkor nem veszekedtek, tehát a nő előzmény nélkül rontott neki egy konyhakéssel, míg a férfi zuhanyzott. Többször megszúrta, de élettársának végül sikerült kimenekülnie a házból. Segítségért kiáltozott az utcán, ekkor érkezett kocsival egy szomszédja, őt kérte meg, hogy értesítse a mentőket. Az egyik – a mellüregbe hatoló – szúrás miatt könnyen életveszélyes állapotba kerülhetett volna. Ez csak azért nem történt meg, mert időben szakszerű ellátást kapott.

A büntetlen előéletű asszonnyal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik