Belföld

12 éves lányt vett 35 ezer forintért a 70 éves

örömlányok (örömlányok)
örömlányok (örömlányok)
Néhány hónapja egy kétévest raboltak el. Magyarországon is létezik emberkereskedelem.

Egy kiskunfélegyházi konferencián derült ki, hogy három hete eladtak egy 12 éves kislányt 35 ezer forintért. A rendőrök egy közeli faluban találtak rá. Egy 70 éves férfi „vette meg” magának. A fórumot éppen azért tartották, hogy a rendőrök felhívják a figyelmet, mennyire valós probléma Magyarországon is az emberkereskedelem, az embercsempészet, a modern rabszolgaság, csicskáztatás – írja a baon.hu. A helyi hírportál szerint a tanácskozáson több példát is említettek a rendőrök, amelyek a közelmúltban a környékén történtek. A 12 éves lány esete mellett kiderült, hogy néhány hónapja egy kétévest raboltak el. A kisgyermeket Hatvanból vitték haza édesanyjához.

A konferencián szó volt a becsapott, külföldön prostitúcióra kényszerített nők tízezreiről, és arról is, mekkora veszélyt jelent a szervkereskedelem. A legfájdalmasabb, hogy egyre több gyermek válik emberkereskedők áldozatává. Mivel nekik korlátozott a veszélyérzetük, nagyon fontos időben felhívni a figyelmüket az internet, a közösségi oldalak veszélyeire is. A gyerekeket prostitúcióra, munkára, bérkoldulásra kényszerítik, legrosszabb esetben szervdonornak használják.

Toszeczky Renáta, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni koordinátora a konferencián arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyre növekvő szegénység miatt sok fiatalnak kilátástalan a helyzete, nincs jövőképe, ők  könnyen válnak áldozattá. A problémát súlyosbítja, hogy az áldozatok legtöbbször szégyellik magukat, amiatt, hogy megalázó helyzetbe kerültek. Ezért nem mernek segítséget kérni, illetve nem tudják, hogy van segítség. A szakembert a minap az Aranyanyu-díjra éppen egy emberkereskedőktől megmentett áldozat ajánlotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik