Belföld

Szerelmi bánatában fel akart gyújtani egy házat a lakókkal együtt Tatabányán

Egyebek mellett emberölés előkészületének bűntette miatt állítanak bíróság elé hamarosan egy 56 éves férfit, aki a vád szerint rá akart gyújtani egy házat többekre Tatabányán még tavaly. Az ügyészség szerdán közölte: vádat emeltek.

A férfi 20 évig élt együtt az élettársával, azonban a nő 2014 októberében megszakította vele a kapcsolatot, másik férfihoz költözött Tatabányára, akinek a házában még ketten laktak. Az elhagyott szerelmes nem tudta elfogadni, hogy szakítottak, naponta többször elment hozzájuk és kérlelte volt párját, térjen vissza hozzá, de rendre elutasítást kapott. A férfi ilyenkor fenyegetőzni kezdett, azt mondta az ott élőknek, hogy rájuk gyújtja a házat és mindenkit megöl.

Az ittas vádlott december 5-én úgy döntött, beváltja fenyegetését. Benzint vett, amelyet betöltött egy műanyag palackba és – zsebében öngyújtóval és gyufával – elindult a házhoz. Berontott, de az egyik lakó megpróbálta kitolni onnan. Dulakodtak, közben az üzemanyag egy része kiömlött. A támadó lángra akarta lobbantani, elővette az öngyújtóját, de meggyújtani márt nem tudta, mert megérkeztek a rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik