Belföld

Vascsővel verte halálra feleségét több évtized házasság után a borsodi férfi

Különös   kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős kora és fogyatékossága miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette – emiatt állítanak bíróság elé hamarosan egy 78 éves borsodi férfit, aki több együtt töltött évtized után, év elején halálra verte feleségét egy vascsővel.  Az idős ember házi őrizetben várja tárgyalását, az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott vele szemben.

A vádirat szerint az asszony és férje is pszichés problémákkal küzdött, mindketten gyógyszereket szedtek és gyakoriak voltak köztük a veszekedések. A tragédia napján is vitatkoztak, amely odáig fajult, hogy a mankóval közlekedő feleség kést ragadott és azzal hadonászott. A férfi kitépte az eszközt a kezéből, de még ekkor sem csillapodtak a kedélyek, a teraszon is folytatták a kiabálást.

Az idős férj végül felkapott egy vascsövet és ütni kezdte vele felesége fejét, az asszony ekkor hanyatt esett és legurult a lépcsőn. Olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy rövid időn belül életét vesztette. A férfi ezután átment lányukhoz, aki a közelben lakott, és értesítették a rendőrséget – tájékoztatott kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik