Belföld

Neten tervezgették a védett személy likvidálását a szélsőségesek

telekom-hacking-team (Array)
telekom-hacking-team (Array)

Blogok, e-mail címek, közösségi profilok vezettek a hatóságok szerint Orbán elleni merényletre készülő szélsőségesek nyomára – írja a Blikk hétfői számában. A lap információi szerint a csoport nem most került a rendőrség látóterébe, 2011 óta ismertek voltak a hatóság előtt az antiszemita nézeteket valló tagok. Több toborzó e-mail-címet és blogot üzemeltettek, ezek közül több már megszűnt azóta.

A napilap információi szerint a csoport magját alkotó tagok nagyjából 30-an vannak, személyesen is ismerik egymást, több száz, nézeteikkel szimpatizáló személy azonban csak az interneten tartja velük a kapcsolatot. A csoport nagyon aktív volt a világhálón, így sikerült bizonyítékot gyűjteni ellenük. A lap szerint akciótevet még nem dolgoztak ki, azonban az eljárás megindításához az is elég volt, hogy netes levelezésükben többször beszéltek róla, hogy akár merénylettel is eltávolítják a védett személyeket.

A lap rendészeti forrása szerint a szélsőséges csoport tagjai jelenleg is aktív politikusokkal tartanak fenn kapcsolatot, jó néhány érintett egy korábban betiltott militáris szervezet tagja is volt.

A TEK munkatársai néhány nap különbséggel két gyanús csoport tagjait is őrizetbe vették. Az egyik csoportról időközben kiderült, hogy történelemrajongásuk miatt voltak náluk világháborós relikviák, a másik esetben azonban éles lőfegyvereket is elfoglaltak a terrorelhárítók. A 60 éves M. Péter és a 62 éves R. Gyula két sorozatlövő fegyvert szállított autóval, mikor XI. kerületben elkapták őket.

Pintér Sándor belügyminiszter pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy védett személy ellen készülhettek támadásra a férfiak.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik