Belföld

„Rablás, csinálja azt, amit mondok, mert különben szétverem a fejét!”

Rablás és rongálás miatt kell felelnie annak a férfinak, aki idén nyáron kalapáccsal felfegyverkezve próbált meg kirabolni egy veszprémi pékséget. A támadó előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

A vádirat szerint a 37 éves férfi június végén, az éjszakai órákban ittasan lépett be a bolt ajtaján, fején maszk volt, kezében pedig kalapács. „Rablás, csinálja azt, amit mondok, mert különben szétverem a fejét!” – ezzel fenyegette az eladót, közben csapkodott a szerszámmal. Követelte az alkalmazott mobilját, amit – miután megkapott – földhöz vágott és a kalapáccsal darabokra törte. Az eladót végig maga előtt tartotta, majd együtt az irodához mentek, amelynek berúgta az ajtaját. A riasztó ekkor már szólt, de nem törődött vele.

Az alkalmazottat a szoba egyik sarkába ültette, ő pedig mindent felforgatott. Pénzt nem sokat talált, de a pékség két teherautójának kulcsát eltette, illetve egy notebookot, ám azt szintén ripityára törte. Ezután az üzembe ment és letépte a falról a telefont, az eladót pedig belökte az öltözőbe, és bár nem zárta rá az ajtót, ráparancsolt, hogy ne merjen kimenni.

A biztonsági szolgálat emberei nem sokkal később a helyszínre érték, és – felszólítás és néhány figyelmeztető lövés után – kétszer lábon lőtték, a támadó így földre került és el tudták fogni – derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik