Belföld

Élő bokszzsáknak használták, kínozták zárkatársukat a győri rabok

Három fogvatartott ellen emelt vádat az ügyészség, akik a vád szerint napi rendszerességgel, csaknem két hónapon át gyötörték és „csicskáztatták” zárkatársukat, aki jóval idősebb és gyengébb volt náluk. Aljas indokból, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntette és aljas indokból, a sértett sanyargatásával, folytatólagosan elkövetett személyi szabadság megsértése – ezért állítják hamarosan bíróság elé a triót. Tettükért hét évet kaphatnak.

A vádirat szerint a bántalmazások egy Győr-Moson-Sopron megyei büntetés-végrehajtási intézetben történtek 2014 nyarán. A kiszemelt fogvatartottat élő bokszzsáknak használták, testszerte ütötték-verték, nekifutásból mellbe rúgták, személyes tárgyait tőle elvették, nem engedték sem sétára, sem az ágyra feküdni, ruhákból készített pórázzal az ágyhoz és a szekrényhez kötötték, ruháit elvették és csak a látogatások idejére adták vissza azokat neki. Mindemellett azzal fenyegették, hogy megerőszakolják. A trió tagjai ezen felül masszíroztatták magukat cellatársukkal, elvették a pénzét és elvették a kérelmi lapját, amit azért írt, hogy helyezzék át illetve vigyék orvosi vizsgálatra.

A bántalmazott rab nem mert szólni senkinek, inkább igyekezett teljesíteni kínzói minden kérését, hogy megússza a verést. Végül a szomszédos zárkákban lakók szóltak az őröknek, ők ugyanis nem egyszer hallották, hogy mit művelnek vele.

A fogvatartottat orvoshoz vitték, teste tele volt zúzódásokkal és véraláfutásokkal, illetve többszörös bordatörést is szenvedett – derült ki a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatásából.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik