Belföld

Szurkált a siófoki étterem konyháján, mert eltűnt a késélezője

Emberölés bűntettének kísérlete miatt állítanak hamarosan bíróság elé egy magyar-török állampolgárságú férfit, aki a vád szerint idén júliusban megkéselte egyik munkatársát egy siófoki étteremben. A Somogy Megyei Főügyészség szerdán közölte: vádat emeltek az ügyben.

A kis híján végzetes vita azért pattant ki, mert az előkészítőként dolgozó férfi nem találtak a késfenő alcélját. Dühös lett és szidni kezdte a kollégáit, köztük későbbi áldozatát is. Heves szóváltás alakult ki köztük, a támadó felelősségre vonta munkatársát, akit megpróbált megütni. Amikor megindult felé, már nála volt a 19 centiméter pengehosszúságú csontozókés, amellyel a dulakodás közben – közepes erővel – megsebesítette kollégáját, mellkason szúrta őt, illetve megvágta a karját is. A verekedésnek még ekkor sem szakadt vége, a férfi ismét szúrt, ezúttal vesetájékon találta el ellenfelét, méghozzá úgy, hogy penge markolatig hatolt a testébe. A jelenlévők választották szét őket, illetve értesítették a mentőket.

A sérült életveszélyes állapotba került kórházba, ha nem kap időben orvosi ellátást, meghalt volna.

A szurkáló előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott vele szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik