Belföld

Haza akart menni, felgyújtotta a nevelőszülő házát a kislány

gyufa (gyufa)
gyufa (gyufa)

Teljesen leégett egy családi ház padlástere hétfőn Vésztőn. A több gyermekről gondoskodó nevelőszülő elmondta: pénteken hozta ki az egyik kislányt a pszichiátriai osztályról, aki több ponton is gyújtogatott az ingatlanban – ezt később a gyermek is elismerte – számol be a vaol.hu. A nevelőszülő januárban veszítette el férjét, két nevelt gyermeke mellett egy saját örökbefogadott, illetve egy már felnőtt nevelt gyermeke mellé vette magához a rendkívül rossz körülmények közül származó kislányt.

A tűzeset napjánn éppen az iskolába készülőstek, amikor arra lettek figyelmesek, hogy lángol a függöny. A kislány elismerte, hogy ő okozta a tüzet, de azt állította, hogy máshol nem gyújtogatott.

A lányszobában is elkezdett valami morajlani, robogni, de azt hittem, hogy a kazánházból jönnek a hangok, mert, mint minden reggel, akkor is begyújtottam. Akkor a lányszobában már lángolt az egyik szekrény. Utána mondtam, hogy gyorsan körbe kell nézni, nem ég-e máshol is valami, mert akkor már néhány fiók is tüzet okádott

– mondta el a portálnak az asszony. Mire a földszinten mindent eloltottak, például a szikvises palackkal, a kislány már megfordult a padláson is. A gyújtogatás után bezárta a padlás ajtaját, mire nevelőszülője odaért, a füsttől már nem lehetett látni a lángokat sem. Az asszony áramtalanított, kivitte a gyermekeket és a gázpaklackokat az udvarra, itt lett figyelmes arra, hogy a kislány egyre csak nevet. A nevelőszülő szerint a kislány azt mondta: ha a családi ház leég, akkor hazamehet az édesanyjához.

A gyermek elismerte a gyújtogatást, már nincs a családnál.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik