Belföld

Fagyállóba áztatott kenyérrel mérgezik a kutyákat a Gellérthegyen

„Egy fontos dologra szeretném felhívni a figyelmeteket. Valaki(k) fagyállóba áztatott kenyérdarabokat szórnak szét a hegyen. Egy barátunk macskája múlt héten halt meg. Az orvos szerint megmérgezték” – olvasható a Gellérthegyi kutyások Facebook-oldalán. „Ma kettőt is találtunk a Kelenhegyi út felőli részen (Búsuló Juhász környéke), de volt aki a Szabó Dezsőn is látott ilyet. Orvos ismerős mondta, hogy embereknél az alkohol semlegesíti, kutyáknál nem tudom hogy megy. Ezt az előbb találtuk a hegy Somlói lépcső felőli részén. Jól át volt áztatva.” – írja egy kutyás.

A Pozsonyi Kisállatrendelő ügyeletes állatorvosa a Velvetnek elmondta: ha az állat ilyet evett, minél hamarabb szükséges a beavatkozás, az első 6-8 órában a legjobbak az esélyek, mert néhány órán belül tönkremegy a veséjük. Ha felmerül a gyanú, hogy mérgezés történt, akkor az állatorvos leírja a tüneteket, vérteszttel is bizonyítható, hogy a kisállat vérében találtak-e mérget. A hivatalos orvosi jelentéssel már feljelentést lehet tenni a rendőrségen.

A lap azt írja, fagyállós ételdarabok mellett törött üvegek is veszélyeztetik a kutyák testi épségét, a Városmajori Kutyások Facebook oldalán többen arra hívják fel a figyelmet, hogy rengeteg üveget szórt szét valaki a Városmajor utcánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik