Belföld

Rablást kamuzott, hogy megússza tartozását az esztergomi Casanova

Gazdag vállalkozónak hazudta magát, hogy elnyerje egy nő szerelmét és pénzét egy román fiatalember, aki több millió forintot és ékszereket csalt ki barátnőjétől, azzal az ígérettel, hogy mindent visszafizet, illetve visszaad. Tartozását még hónapokkal később sem rendezte, ám egy mesével előállt: azt mondta, pénteken kirabolták Esztergomban és elvették mindazt, amit kölcsönkapott.

Bár a történet kamu volt, a feljelentés nem.  Pechére azonban a nyomozók nem hittek neki. Azt mondta, hogy egy ismeretlen társasággal indult el Romániából, a pénzt és az ékszereket egy nejlonzacskóban vitte magával, de azt utastársai erőszakkal elvették tőle.

A helyszíneléskor kiderült, még véletlenül sem történt ott bűncselekmény, pláne, hogy a 29 éves fiatalembert egy ismerőse hozta Magyarországra és barátnője háza előtt tette ki. Később a hazudozó bevallotta: párja pénzét magára költötte, ruhát, telefont és ételt vett belőle.

A rablás miatt indult eljárást így megszüntették, helyette már hatóság félrevezetése miatt folyik nyomozás – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik