Belföld

Hiába hívták egy rakás pénzért máshová tanítani, ő kitartott – megvan az év tanítója

Idén Zeibig Tamás tanító kapta a Varga Gábor-díjat.

A díjat minden évben november 20-án, Varga Gábor születésnapján adja át az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete. A szülők ajánlanak, az kaphatja meg, aki a hosszú évek alatt bebizonyították, nem csak kiváló, inspiráló pedagógusok, de fontos számukra a szülőkkel, a családdal való együttműködés is, írja a hvg.

2015-ben a kuratórium döntése alapján a díjat Zeibig Tamás, Tamás bácsi nyugdíjas tanító kapta, aki több mint 25 éven át dolgozott a Lórántffy Zsuzsanna Általános Iskolában, majd annak jogutódjában a Fillér utcai Általános Iskolában.

zeibig tamás

Egy tanítványa azt írta róla, hogy „biztonságban éreztem magam nála. A belőle áradó nyugalom, kedvesség átragad a környezetére. Nem csak a diákjaira. Remek kapcsolatot ápolt a szülőkkel, nekem még a nagymamámmal is. Tudott rólunk mindent, érdekeltük őt. Ismert mindenkit és őt is ismerte mindenki. Rengeteget köszönhetünk neki. Kiegyensúlyozottsága, elkötelezettsége biztos pont volt az életünkben.”

Az évek során a tanítót hívták más iskolákba is, fizetése többszöröséért, de ő nem tudta otthagyni a Fillért, a kollégákat, a diákjait.

Amikor 42 éves korában behívták tartalékos katonának, az egész iskola összefogott és a tanítványai kérvényt írtak, hogy ne vigyék be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik