Belföld

Szembeszállt a tolvajjal a tápiógyörgyei fiú, késsel fenyegették

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség egy férfi ellen, aki ellopott egy kerékpárt majd késsel fenyegettet meg egy fiút, aki megpróbálta visszaszerezni a biciklit. A tolvajt gyorsított eljárásban állították bíróság elé, két év börtönt kapott öt évre felfüggesztve.

A Pest Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint a férfi a tápiógyörgyei vasútállomásról lopott el egy kerékpárt még júliusban. Estefelé a falu egyik utcájában haladt új szerzeményével, amikor találkozott egy gyerekekből álló társasággal. Az egyik fiú felismerte anyja biciklijét, ezért kérdőre vonta a tolvajt, azt akarta, hogy adja vissza a lopott kétkerekűt. A férfi azt válaszolta, vette valakitől, majd elhajtott. A gyerek azonban utána futott, megragadta a kormányt és civakodni kezdett a férfival.

A tolvaj ekkor előrántott egy pillangókést, a gyerek megijedt, és elengedte a kerékpárt. A férfi el akart hajtani, de pár méter megtétele után leesett a lánc a bicikliről, így a fenyegetőző jobb híján bedobta zsákmányát a bokorba.

A férfit  novemberben kapták el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik