Belföld

Éves BKK-bérletet kapott a hamisítással meggyanúsított utas

A közlekedési központ felülvizsgálja jegyellenőrzési rendszerét, miután az ellenőrök bemondására rabosítottak vasárnap egy fiatal nőt.

Felülvizsgálja jegyellenőrzési rendszerét a BKK, miután egy fiatal nőt azért rabosítottak, mert az ellenőrök hamisnak ítélték a bérletét – közölte a társaság az MTI-vel. Az esetről korábban mi is beszámoltunk – a nőt a Kálvin téri metróállomáson kifelé jövet állították meg, édesanyja rendőrök segítségét kérte, de a nőt bevitték a kapitányságra hamis magánokirat felhasználása vétségének gyanúja miatt, és büntetőeljárást is indítottak ellene. Miután kiderült, hogy a nő nem követte el a bűncselekményt, megszüntették az eljárást, a budapesti rendőrfőkapitány elnézést kért.

Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója szintén levélben kér elnézést a meggyanúsított nőtől, és egy egyéves bérletet is felkínált számára. A központ közölte: eddigi információik szerint az ellenőrök a hatályos szabályoknak megfelelően jártak el, de úgy döntöttek, áttekintik a jegyellenőrzéssel és pótdíjazással kapcsolatos szabályozást. Jelezték, hogy a helyzetet a 2017-től kiépülő elektronikus jegy- és bérletrendszer oldja majd meg, ekkor már elektronikus készülékekkel ellenőrzik majd a jegyek és bérletek érvényességét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik