Belföld
Image: 73157571, Andrew G. Vajna, magyar származású filmproducer, a magyar film megújításáért felelős kormánybiztos., License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Ügyészség vizsgálja Vajna összeférhetetlenségét

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2015. 11. 12. 11:29

Lázár János korábban már állást foglalt.

A fel- és bejelentéseiről ismert Tényi István korábban a Legfőbb Ügyészség állásfoglalását kérte arról, nem összeférhetetlen-e a Vajna kormánybiztosi posztja a TV2-nél frissen szerzett tulajdonosi pozíciójával. Most a Legfőbb Ügyészség válaszolt. Kiderült, hogy Andrew G. Vajna esetleges összeférhetetlenségéről a Fővárosi Főügyészségnek kell majd döntenie.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban nem látott abban semmi kivetnivalót, hogy a filmipart megújító kormánybiztos egyben az egyik legnagyobb kereskedelmi tévécsatorna tulajdonosa lehet. Lázár Jánost a Liberálisok elnöke kérdezte erről, mivel Lázár János korábban (L. Simon László ügyei után) felszólította kollégáit, hagyjanak fel üzleti tevékenységeikkel, mert el kell kerülni az összeférhetetlenség gyanúját is. Fodor Gábor arra volt kíváncsi, ez érvényes-e Vajnára is?

Lázár János válaszában azt írta, korábbi kijelentését fenntartja, továbbra is meggyőződése, hogy a legjobb, ha a napi szintű üzleti tevékenységgel felhagy, aki politikusi pályára lép, de Andy Vajnának nincs állami vezetői tisztsége, ezért a jogszabály rá nézve nem állapít meg összeférhetetlenségi szabályokat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.