Belföld

Kiengedték a kamionost, aki halálra gázolta a tiszaújvárosi nőt és unokáját

Szabadon engedték azt a lengyel kamionsofőrt, aki a zebrán sodort el egy nagymamát és a babakocsiban ülő másfél éves unokáját Tiszaújvárosban, még szeptemberben – írja a Velvet. A férfit a bíróság szeptember 16-án helyezte előzetes letartóztatásba. A gázoló nem fellebbezett, tudomásul vette a döntést. Kihallgatásán azt mondta, nem látta a gyalogosokat. Alkoholt egyébként nem fogyasztott és a kötelező pihenőidőt is betartotta.

Előzetes letartóztatását két hónappal hosszabbították volna meg, ám ügyvédje fellebbezett. “Ügyfelem előzetes letartóztatását a bíróság megszüntette, és a másodfokú döntés értelmében szabadon engedték” – erősítette meg a lapnak Zlatniczky Balázs, a kamionos ügyvédje.

Ahogy arról beszámoltunk, a tragédia a Debreceni és az Örösi út csomópontjánál, egy bevásárlóközpontnál történt. Az áldozatok a zebrán mentek át, amikor elütötte őket a jármű – fékezés nélkül. A 17 hónapos kislány és 52 éves nagymama azonnal meghalt, a gyermek anyukája megúszta sérülések nélkül.

A  család a közeli bevásárlóközpontba tartott, szemtanúk szerint az anyuka elöl ment, a kislányt babakocsiban tolta a nagymamája. Kicsivel lassabban haladtak, ez a pár másodperc az életükbe került. A lengyel kamion a kereszteződésből fordult rá a főútra. Minden egy pillanat alatt történt. A gyermek anyja a történtek után sokkos állapotba került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik