Belföld
Kubatov Gábor (Array)

Milliókért vizsgálták a Fradi-elnököt fenyegető molinót

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2015. 11. 11. 09:46

Kubatov Gábor és családja zaklatása ügyében nagy erőket mozgósított a rendőrség.

A Magyar Nemzet birtokába került dokumentumok szerint nyomoztak a klubelnök háza közelében kifeszített molinó miatt, amelyen ez állt:

A mi lelkünk a lelátón, a te lelked a halálsoron

Ezt az ügyet egyesítették a Kubatov Gábort ért internetes támadások miatt is, pedig azokban asszisztense tett feljelentést és ilyenkor csak a sértett feljelentésére indulhatna nyomozás.

A Nemzeti Nyomozó Iroda a molinó kapcsán DNS-vizsgálatokat kért, a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet 378 mintát vizsgált meg, összességében csaknem hárommillió forintért. Bekérték a távközlési szolgáltatóktól a transzparens kihelyezésének feltételezett időpontjában keletkezett hívásforgalmi adatokat, és Budapesti Közlekedési Központot is megkeresték, hogy az akkor arra dolgozó BKV-sofőröket beazonosíthassák.

A dokumentumok szerint Kubatov átadott egy listát ferencvárosi szurkolók adataival, telefonszámaival, születési adataival, több esetben becenevükkel is. Az internetes fenyegetések ügyében számos tanút kihallgattak, végül két embert gyanúsított meg a rendőrség, amelyet hiába keresett a lap, csak annyit közölt, hogy a nyomozás lezárult, az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.

A Fradi elnökének ellentéte a szurkolókkal nem új keletű. Az ultrák már a házánál is tüntettek, egyebek között a Magyarországon egyedülálló módon bevezetett vénaszkenner miatt.

A korábban szurkolói koordinátori szerepet betöltő „Szőke Feriről” a klubelnök, Fidesz-pártigazgató lapunknak azt mondta, nem ő hívta a Fidesz-székház védői közé, az ultrák ellen sem számított rá, csak a rendőrségre. Sorra kapta a halálos fenyegetéseket, van olyan póló is, amin fölakasztva lóg egy fáról a családja társaságában, de ez őt csak abban erősíti meg,

hogy a Ferencvárosból ki kell szorítani ezt a kultúrát. Meg egyébként a hazánkból is.

Kubatov egyébként maga is volt ultra, de sosem verekedett, nem volt bakancsos, narancssárga bélésű bomberdzsekis korszaka. Trágárkodott, amire ma már nem büszke, de kölyök volt és az akkori Fradiból senki nem magyarázta el, hogy ez bunkóság.

Egyetlen klubelnök sem állt ki, hogy márpedig senkinek sem szidjuk az édesanyját. Pedig kellett volna.

Ő klubelnökként próbálta megértetni, elmagyarázni az ultráknak a normákat. Hiába.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.