Belföld

Rendőrautót akart leszorítani az ittas motoros Nógrádban

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, közúti veszélyeztetés bűntettével és járművezetés ittas állapotban vétségével állítanak bíróság elé hamarosan egy 29 éves fiatalembert, aki idén májusban le akart szorítani motorjával egy rendőrautót Rétságnál – tette mindezt úgy, hogy alkoholt fogyasztott. A Nógrád Megyei Főügyészség pénteken közölte: vádat emeltek ellene.

A rendőrök azért akarták ellenőrizni a sofőrt, mert a robogó hátsó világítása nem működött. Kétszer is megállt, ám amikor a járőrkocsi utolérte őt, gázt adott. Amint melléértek, a motoros hirtelen feléjük húzta járművét, a volán mögött ülő rendőr manőverezésén múlt, hogy el tudták kerülni az ütközést.

A rendőrök előtt egyébként korántsem ismeretlen fiatalember ezután felhajtott a járdára, leugrott a robogóról és elszaladt, de nem sokkal később elkapták.

Nem ez volt az első alaklom, hogy ittas vezetésen kapták. Ezúttal felfüggesztett börtönt valamint járművezetéstől eltiltást indítványoztak vele szemben – derült ki a Nógrád Megyei Főügyészség pénteki tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik