Belföld

Hidegvérrel ölte meg testvérét a budapesti fiatal

Miután az áldozat összeesett az utcán, öccse levette róla az aranyláncát majd visszament a lakásba.

Emberölés miatt emelt vádat az ügyészég egy 25 éves fiatallal szemben, aki – a vád szerint – tavaly márciusban halálra késelte a nála tíz évvel idősebb bátyját Budapesten. A támadó jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti, vagyis – tekintettel a büntetett előéletére – ha gyilkosságban bűnösnek találják, több mint húsz évet kaphat.

A végzetes vita március 16-án robbant ki a fiatalabb testvér Auróra utcai albérletében. Hogy mint vesztek össze, azóta sem derült ki. A támadó a vita hevében kést ragadott és bátyja után ment, aki el akarta hagyni a lakást. A folyosón kezdtek dulakodni, a verekedés végül késelésbe torkollott. A 35 éves áldozat próbálta védeni magát, de öccse többször megszúrta.

A férfinak még annyi ereje volt, hogy ki tudott menni az utcára, de amint kilépett a társasház kapuján, összeesett és meghalt. A Fővárosi Főügyészség pénteki tájékoztatásából kiderül: testvére ekkor odalépett hozzá, levette bátyjáról az aranyláncot majd visszament a lakásba. A rendőrök ott fogták el nem sokkal később.

Az áldozat az ügyészség szerint olyan súlyos, többszörös szúrt sérüléseket szenvedett, hogy életét akkor sem lehetett volna megmenteni, ha azonnal orvosi segítséget kap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik