Belföld
Illegális bevándorlás - Önkéntesek segítenek a bevándorlóknak Szegeden

Az európai szocialisták adományáról is lemondtak a szegedi menekültsegítők

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2015. 11. 05. 12:08

Köszönik a felajánlást, de minden pártot szeretnének távol tartani a tevékenységüktől.

Közleményben tudatta a menekülteket segítő MigSzol Szeged csoport, hogy visszautasították a Szocialisták és Demokraták európai parlamenti frakciója által gyűjtött és felajánlott 25 ezer eurós adományt. A felajánlás Ujhelyi István európai parlamenti képviselőn keresztül érkezett az önkéntesekhez.

A MigSzol Szeged közleményében azt írja: nagyra értékelik a megkeresést és köszönik a felajánlást, ugyanakkor tartják magukat a júliusban elfogadott állásfoglalásukhoz, melyben azt írták: politikai hovatartozástól függetlenül mindenkit szívesen fogadnak, aki szeretne részt venni tevékenységükben, de mindenki kizárólag állampolgárként, saját magát képviselve, szabad akaratából, tetteiért teljes felelősséget vállalva vehet részt az akcióban és távol szeretnének tartani mindenkit, aki pártszínekben csatlakozna.

A csoport jelezte: bíznak abban, hogy a felajánlott pénz a legjobb helyre fog kerülni és javasolták, hogy a pénzt fordítsák olyan célra, amely az európai szinten továbbra sem csökkenő menekültkrízis érintettjeinek hatékony segítését szolgálja.

A MigSzol Szeged nyáron a DK felajánlását utasította vissza: azt kifogásolták, hogy Gyurcsány Ferenc pártja az adományátadásra a sajtót is felvonultatta. A DK-sok felháborodtak a visszautasításon, a Facebookon és blogbejegyzésekben gyalázták a szegedi önkénteseket, akik ugyanakkor állásfoglalást adtak ki arról, hogy szeretnék elkerülni, hogy tevékenységüket felhasználva pártok népszerűsítsék magukat.

A szegedi menekültsegítők a határzár szeptember 15-i szigorítása óta egyébként bezárták a vasútállomásnál felállított menekültsegítő pontot, de azóta sem tétlenek: a környékbeli rászorulóknak továbbra is segítenek, és a szerbiai Preševóba is visznek az összegyűlt adományokból.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.