Belföld

A menekültek segítői nem kértek a DK adományából

szegedi határrendészet (Array)
szegedi határrendészet (Array)

A szegedi MigSzol tagjai a pártpropagandától való elhatárolódás jegyében utasították vissza a Demokratikus Koalíció adományát. Ha magánemberként hozták volna, elfogadják, de a párt még sajtótájékoztatót is rendezett.

Nagyjából tizenöt-húsz DK-s politikus érkezett ma Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, adományokat szerettek volna átadni a menekülteken segítő MigSzolnak Szegeden, írja a hvg.hu. A politikusok sajtótájékoztatót is tartottak a szegedi vasútállomáson.

A civilek azonban – a pártpropagandától elhatárolódva – nem kértek a higiéniai termékekből, ruhákból és élelmiszerekből álló adományból. Szalai Balázs, a csoport egyik szegedi főszervezője azt mondta, nem szeretnék, ha tevékenységükre rászállna a politika, majd hozzátette: más lenne a helyzet, ha a DK tagjai magánemberként, felhajtás nélkül vitték volna az adományt.

Heves vita után végül az történt, hogy a párt képviselői úgy döntöttek, közvetlenül a bevándorlók között osztják szét, amit hoztak. A párt egyébként magánemberek adakozásából, valamint a konzultációs levelek papírhulladékként történt eladásából gyűjtötte össze az adományt.

“Mélységesen sajnálom, hogy nem fogadják el a segítségünket” – mondta Nagy-Huszein Tibor alelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik