Belföld

Nőket támadtak meg a budapesti autós rablók – Videóval

Telefonokat akartak szerezni. Egyik kiszemeltjük – egy idős asszony – lábán át is hajtottak.

Rablókat fogtak a budapesti rendőrök. A gyanú szerint a páros – egy 23 éves fiatal és egy 39 éves férfi – telefonra vadászott, a készülékeket rendre nőktől vették el.

Október 23-án a fiatal egy zuglói buszmegállóban lépett oda egy járókelőhöz és megkérdezte tőle, hogy mennyi az idő. Amikor a nő elővetette a telefonját, kitépte a kezéből. Társa eközben egy autóban várt rá. Miután megszerezte a mobilt, bepattant a kocsiba és elhajtottak.

Pár nappal később – október végén – egy nap alatt háromszor csaptak le, ugyancsak a XIV., illetve a XIX. kerületben. A fiatal azzal indított, hogy megütötte az utcán kiszemelt nőket, elvette a telefonjaikat majd – ahogy korábban is tette – beült az autóba, amelyet cinkosa vezetett. Zuglóban egy idős nő mobiljára vetettek szemet, a fiatalabb rabló egy buszmegállóban szedte el asszony telefonját. A tulajdonos megragadta támadója ruháját, de nem tudta visszatartani. A fiú beszállt az autóba, a jármű pedig áthajtott a nő lábán.

A rendőröknek sikerült azonosítaniuk őket, a 23 éves fiatalt hétfőn kapták el a VII. kerületi Kazinczy utcában, miután az egyenruhások kiszúrták a rablásoknál használt kocsit. Társa másnap feladta magát. Mindketten őrizetbe kerültek – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Olvasói sztorik